Trgovina

Predelava mleka

Podjetje

Kontakt

Predelava mleka

Milky – več kot le blagovna znamka

Mi v kategoriji predelave mleka združujemo naše izdelke iz lastne proizvodnje blagovne znamke »Milky« s potrebno opremo za proizvodnjo masla, sira ali jogurta.
Na trgu predelave mleka imamo več kot 30 let izkušenj in v tem času smo se jasno uveljavili kot kakovostni dobavitelj teh izdelkov.
Naše centrifuge za mleko, stroji za maslo, večnamenski kotli za proizvodnjo sira in jogurta ter stiskalnice za sir nudijo kupcem vse za mini mlekarno.
Popolni liniji za proizvodnjo masla, sira ali jogurta nič ne stoji na poti.
Naš tehnološki in razvojni center je Evropski Uniji in v njem uporabljamo edinstvene tehnologije v proizvodnji in predelavi. Inovacije in novosti prihajajo iz našega podjetja.
Ponujamo kakovostne izdelke, ki ustrezajo mednarodnim standardom.
Za izpolnjevanje najvišjih standardov se uporabljajo samo materiali, odobreni za živila. Naše posode iz nerjavnega jekla in izpusti na centrifugah za mleko Milky so edinstveni v svetu.
Naši izbrani prodajni in servisni partnerji po vsem svetu vam nudijo vse naše izdelke za predelavo mleka.

POSNEMALNIKI MLEKA

PINJE

večnamenske kotle

POSNEMALNIKI MLEKA

Neposredno trženje mlečnih izdelkov poenostavlja blagovna znamka Milky.

Več kot 30 let izkušenj na področju proizvodnje mleka. Od surovega mleka do sira, jogurta ali masla. Vse na enem mestu z blagovno znamko Milky.
Naše centrifuge za mleko so najbolj kakovostni izdelki na trgu in jih odlikujejo funkcionalnost, enostavnost in eleganca. Prepričajte se o naših izdelkih tudi sami. Ste v dobri družbi, saj naše centrifuge za mleko uporabljajo že v več kot 90 državah po vsem svetu.

Enostavno posnemanje mleka

Za centrifugiranje je najprimernejše mleko s telesno temperaturo med 30 in 45 °C. Mleko se pri tem razdeli na posneto mleko in smetano. Vsebnost maščobe lahko po želji povečate z dodajanjem polnomastnega mleka. Z našimi centrifugami za mleko Milky (separatorji za mleko) je posnemanje mleka enostavno in učinkovito. Odvisno od vsebnosti maščobe v mleku in nastavitve vijaka za smetano boste pridobili od 8 do 12 % smetane. Tako iz 100 litrov mleka pridobite od 8 do 12 litrov smetane. Delež smetane in vsebnost maščobe v smetani sta odvisna od kakovosti mleka, temperature in morebitnega dodatka polnomastnega mleka že med posnemanjem. Pridobljena smetana se lahko uporablja na različne načine. S pasterizatorjem se bodisi pasterizira in nadalje predela, s strojem za maslo se iz nje naredi maslo, ali pa se uporabi neposredno kot smetana.

Boben in plošče bobna vedno pomivajte ročno in z mlačno vodo. Deli niso primerni za pomivanje v pomivalnem stroju.

PINJE

Pinjenje smetane.

Stroji za maslo so na voljo v različnih izvedbah – od malih do velikih – v steklu, plastiki ali nerjavnem jeklu – z motorjem ali brez njega. Stalna obdelava smetane zagotavlja visokokakovostno maslo. Po separaciji 100 litrov mleka pridobite približno od 8 do 12 litrov smetane. Vsebnost maščobe v pridobljeni smetani je običajno med 30 in 42 %. Priprava smetane za proizvodnjo masla je zelo pomemb - na, saj lahko vpliva na okus, aromo in kakovost masla. Najbolje je, če za pinjenje uporabite od 2 do 3 dni staro smetano, shranjeno pri temperaturi od 5 do 8 °C (poleti) ali od 8 do 10 °C (pozimi). Smetana se predela neposred - no s strojem za maslo ali pa se pred predelavo pasterizira s pasterizatorjem. Priporočena je pasterizacija smetane. Predhodno ohlajena smetana se ponovno segreje na temperaturo od 12 do 14 °C. Posodo za smetano stroja za maslo smete napolniti največ do mešala. Daljši ko je čas pinjenja, višja je kakovost. Glede na nastavljeno hitrost je maslo pripravljeno v 20 do 35 minutah. Po izpustu pinjenca se maslo opere s hladno vodo. Če pustite izpustno pipo odprto, lahko maslo predhodno pregnetete s strojem. Nato maslo po delih gnetite z mokrimi rokami in ga še naprej perite, dokler iz njega ne iztisnete zadnjih kapljic pinjenca. Čim čistejše je maslo, daljši bo njegov rok traja - nja – maslo, ki še vsebuje pinjenec, hitreje postane žarko. Posamezne porcije napolnite v moker model za maslo – poskrbite, da ne bodo nastajale zračne luknje. Nato se maslo nekoliko ohladi in iztolče iz modela za maslo.
Iz 100 litrov mleka oz. iz njega pridobljenih od 8 do 12 litrov smetane pridobite približno 4 kg masla in od 5 do 6 litrov pinjenca, ki ga lahko ustekleničite.

Trajanje pinjenja

V normalnih pogojih bi moralo pinjenje trajati od 20 do 35 minut. Vendar pa se to lahko podaljša na 50 minut. Če se maslo po tem času ne ustvari, je to lahko posledica naslednjih napak:

  • Mastna, oljnata smetana zaradi prevelike vsebnosti maščobe;
  • Hitrost vrtenja ni optimalna
  • Količina smetane v posodi. Stroje za maslo, zlasti majhne, je treba zaradi majhne teže vsebine napolniti največ do višine tik pod gredjo.
  • Temperatura pinjenja je pomembna. Višja ko je temperatura, krajši je ta čas.

Napake, do katerih lahko pride med proizvodnjo masla

  • Maslo se ne sprime: Če se to zgodi, je smetana prehladna. V ta namen jo ogrejte z nekaj tople vode.
  • Maslo je pregreto: Če je temperatura smetane previsoka, je maslo mogoče predelati le v topljeno maslo.
  • Maslo je preveč zmešano: Do te težave pride, če se smetana predolgo stepa. Zaradi te okoliščine se ponovno sesede.
  • Starost smetane: Smetana, ki se uporablja za pinjenje, ne sme biti starejša od 4 dni. Pribl. 20 ur po tem, ko se je smetana skisala, je dovolj kisla za proizvodnjo masla.
  • Butter Churn FJ 10

    Pinja FJ 10

    859,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Manual Butter Churn FJ 10

    Pinja FJ 10 z ročnim delovanjem

    429,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Butter Churn FJ 32

    Pinja FJ 32

    3.149,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Manual Butter Churn FJ 32

    Pinja FJ 32 z ročnim delovanjem

    2.230,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Akcija! Butter Churn FJ 55

    Pinja FJ 55

    Izvirna cena je bila: 5.155,00 €.Trenutna cena je: 5.035,00 €.

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Butter Churn FJ 100 C

    Pinja FJ 100 C

    6.835,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.

Pasterizatorji, Sirarski & Večnamenski kotli

Drug način predelave smetane in mleka je pasterizacija oz. predelava v sir in jogurt.

Naši edinstveni pasterizatorji in večnamenski kotli izpolnjujejo vse higienske standarde ter se uporabljajo tako v gospodinjstvu kot tudi v profesionalnem sektorju.

Preden pri nas naročite večji pasterizator/večnamenski kotel, odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Kje ste doma?
  • Koliko voltov ima vaš priključek?
  • Koliko faz ima vaš priključek?
  • Koliko hercov potrebujete?
  • Katero količino mleka želite dnevno predelati?
  • Katero količino mleka želite dnevno predelati?
  • Katere varovalke imate na voljo?
  • Kakšna je vaša oskrba z vodo?
  • Koliko vode imate na voljo in kakšna je njena temperatura?
  • Ali potrebujete zapisovalnik temperature?
  • Kakšen je običajen postopek vaše predelave? Ali se nanaša na temperaturo in čas?

Aplikacija Milky poenostavlja delo s pasterizatorjem in je naslednji korak pri proizvodnji sira in jogurta.

Pasterizator ali večnamenski kotel z možnostjo povezave Bluetooth se prek povezave Bluetooth poveže s tabličnim računalnikom. Tablični računalnik mora imeti naslednje specifikacije:

  • Operacijski sistem OS ali Android 4.4 ali novejši
  • Hitrost procesorja, dvojedrni 1,5 GHz
  • Notranji pomnilnik 2 GB RAM, 8 GB ROM
  • Velikost zaslona najmanj 6 inčev do 10,1 inčev

Ko se tablični računalnik poveže s pasterizatorjem, lahko z njim upravljate pasterizator. Velika prednost aplikacije je, da lahko dodajate recepte in dostopate do njih v skoraj neomejenih količinah. To pomeni, da sta čas in temperatura shranjena za 4 faze proizvodnega cikla. Recept se v prvem koraku shrani, nato pa doda v pasterizator. Pritisnite gumb Start in naložite recept. Še enkrat pritisnite Start in pasterizator bo začel s postopkom. Tega lahko zdaj spremljate in pošljete na tiskalnik. Če je tablični računalnik povezan z običajnim tiskalnikom, lahko potek proizvodnje kadar koli natisnete in pridobite popolno dokumentacijo o postopku.

  • Mini Pasteurizer, Cheese and Yogurt Kettle FJ 15

    Pasterizator FJ 15

    499,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Midi Pasteurizer, Cheese and Yogurt Kettle FJ 30

    Pasterizator FJ 30

    1.055,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Pasteurizer, Multipurpose Kettle & Milk Heater FJ 50 E

    Pasterizator FJ 50 Eco

    3.325,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Pasteurizer, Cheese and Yogurt Kettle FJ 50 PF

    Pasterizator FJ 50 PF

    5.835,00 

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.
  • Akcija! Pasteurizer, Cheese and Yogurt Kettle FJ 100 PF

    Pasterizator FJ 100 PF

    Izvirna cena je bila: 8.635,00 €.Trenutna cena je: 8.535,00 €.

    Dodatni stroški (npr. za carine ali davke) se lahko pojavijo pri pošiljanju v države izven EU.